Terapiform

BEHANDLINGAR

KROPPEN


KOSTEN


KNOPPEN


DornTerapi


Definieras som en försiktig, mjuk, manuell metod med vilken det är möjligt att enkelt, snabbt och med ett bestående resultat, korrigera blockeringar och förskjutningar hos ryggkotorna och dess leder. 


Behandlingen inriktar sig huvudsakligen på problem i de muskulära och skelettala systemen, men genom att man behandlar ryggraden och dess kotor ur vilka spinalnerverna löper, påverkas även de inre organen. Dornterapi används därför även för inre organproblematik vilket kan förklaras genom förståelsen av dermatom, head'sch zoner likväl som meridianer inom det kinesiska medicinska systemet.

Dornterapi är en försiktig, mjuk metod där terapeuten alltid behöver ha en aktiv kommunikation med patienten.

Det är inte en våldsam eller kraftfull metod eller en metod där terapeuten arbetar med plötsliga rörelser. Målet med Dornterapi är att återställa jämvikten hos patienten, dvs uppnå en normal kroppsbalans.


För att åstadkomma detta gör man inom Dornterapin: 


 • kontrollerar benens längd och söker efter differenser 
 • korrigerar bäckenet om nödvändigt 
 • korrigera en förskjuten ryggrad genom att korrigera dess förskjutna delar, ryggkotorna hela vägen från korsbenskotorna till nackkotorna. 


För att nå sitt mål behöver terapeuten skjuta ryggkotorna tillbaka till sitt rätta läge genom att trycka över taggutskott eller tvärutskott på ryggkotan.En av de viktigaste aspekterna med Dornterapin är dialogen och samarbetet mellan terapeut och patient. Den skall alltid vara aktiv så att terapeuten kan finna det lämpliga trycket för behandla just denna patient. En annan viktig aspekt av Dornterapin är att alltid respektera patientens smärttröskel och aldrig passera den. Patienten skall alltid kunna acceptera den smärta som behandlingen medför.


När vi korrigerar ryggkotorna enligt de principer som gäller för Dornterapi måste patienten och terapeuten samarbeta. Medan terapeuten korrigerar behöver patienten alltid göra speciella kontralaterala rörelser. Genom att göra dessa, kan terapeuten försäkra sig om att inga muskler eller ligament skadas samt att musklerna tillåter en korrigering och inte går in i en reflexmässig spänning. Ryggkotan kan då korrigeras utan särskilt mycket kraft från terapeuten.


En behandling med Dornterapi kan göras många gånger om nödvändigt, och detta utan att några problem uppstår eftersom leder, ligament och muskulatur arbetar utifrån sin naturliga fysiologi när patienten gör sina rörelser och terapeuten endast arbetar med denna dynamiska röresle.


// Mona Vadén Integrativ Dornterapeut

Taktil Stimulering


Är en medveten och strukturerad berörings/ massagemetod som aktiverar huden, vårt första och största organ och sinnesorgan.

Genom den lätta beröringen/massagen aktiveras beröringsreceptorerna.


Rekommenderas för att;

 • lindra smärta
 • öka immunförsvaret
 • förbättra mag- och tarmfunktionen
 • öka oxytocinet (välbefinnandehormonet)

 

Utmärkt metod för personer med;

 • reumatism
 • fibromyalgi
 • depression
 • stress/utbrändhet
 • livskriser


och även för gravida och livsnjutare.


Så här går det till


Hela hudkostymen, utom intimzonerna masseras. Hudberöringen är kontinuerlig, med lugn rytm följer rörelserna varandra. Under hela behandlingen som tar ca 40 min är kroppen inbäddad i badlakan och filt, förutom den kroppsdel som berörs/masseras.


Jag använder mig av varm vegetabilisk olja från Nea of Sweden eller ren kokosolja.

Du kan välja att lyssna till avslappnande musik under behandlingen.


Taktil Stimulering bör tas regelbundet och oftare i början av en behandlingsperiod för att senare tas 1 gång i månaden. På så sätt upprätthålls effekterna av balans och välbefinnande.


Med kärlek och respekt

// Mona Vadén, BeröringspedagogMoviva Hälsocenter


Pitan 122, Odensala, 195 92 Märsta

Tfn:o7o-6331078

Jag tar emot

Boka behandling

Copyright @ All Rights Reserved